Weboldalunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából cookie-kat használ. Az Adatvédelmi irányelvek menüpontban megtekintheted a sütik kezelésének részletes leírását. 

Termékek Menü

A legszebb autóutak - szerintünk

Gondban vagy, hogy merre menj? Segítünk! Összegyűjtöttük az általunk legszebbnek gondolt autós útvonalakat, ahová nem csak úticél, hanem az utazás közben eléd táruló látvány miatt is érdemes ellátogatni.

 

 

 

1. A Kőröshegyi völgyhíd

Magyarország leghosszabb hídja, ami a Balaton déli partjával párhuzamosan, Kőröshegy szomszédságában található. 1872 méter hosszú, legmagasabb pontja a terepszinttől 88 méter. Bár a hídon nincs leállósáv, vezetés közben is tökéletesen kiélvezhetjük az elénk táruló panorámát.

 

 

 

 

2. Vágáshuta felé 

Vágáshuta Borsod megye legkisebb települése, ahol a mai napig jelentős szlovák nemzetiség él. Az idevezető út gyönyörű kilátást biztosít minden autósnak. A településen áthalad az Országos Kék Túra útvonala, de ezen kívül is egyre látogatottabb turisztikai célpont ez a különleges fekvésű hely. Ma már több erdei pihenőhely, szalonnasütő és tanösvény várja az idelátogatókat.

 

 

 

 

3. A 2505-ös út Miskolc és Eger között

A Miskolc és Eger között kanyargó 2505-ös közút a Bükk hegység gyönyörű tájaira kalauzolja a vezetőket. Az erdők szoborszerű fái közt autózni vagy motorozni igazi élmény: rengeteg kincs lapul az erdőségben és a környező kisebb településeken.

 

 

 

 

4. A Balaton-felvidéki Fő út

Ha véletlenül rátévedsz az északi part közelében haladó Fő útra, soha többé nem akarsz letérni róla. Ez ugyanis nemcsak a tó környékének, de Magyarország egyik legszebb útvonala is egyben. 

 

 

 

 

5. Az erdélyi Transzfogarasi út

Bár ez az útvonal már hazánk határain kívül található, mégsem maradhat el a listánkról. A Transzfogarasi út (románul Drumul Transfăgărășan), másként 7C jelzésű országút  a Fogarasi-havasok központi részén halad át. 90 km hosszú és 2042 m magasságig vezet fel, azonban lavinaveszély miatt kizárólag nyáron nyitják meg a forgalom előtt. Az út honlapján olvasható információ szerint a hivatalos nyitvatartás július 1-től november 30-ig tart.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog